„Zajlik
A lényeg

Schmidt Mária alapítványa 1,3 milliárdot fizet rendszerváltásról szóló kiállításokra

10/01/2022 12:32

| Szerző: Klubrádió

Új kiállításszervezési tendert írt ki a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. A két utazó tárlatra csak egy pályázó indult.

Nyertest hirdetett a Schmidt Mária-vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány az újabb kiállítás-szervezési feladatok tárgyában kiírt tenderén – írja hvg.hu. Az uniós közbeszerzési értesítőben hétfőn megjelent bejegyzés szerint két utazó kiállításra kerestek megvalósító partnert.

A portál cikkéből kiderül, hogy a támogatás olyan utazó tárlatok szervezésére szól, amelyek témája a rendszerváltás. 

A nyílt közbeszerzésen a nyertes cégen kívül más nem is indult, maga a nyertes pedig a Hybrid Art Management Művészeti és Szolgáltató Kft. Az eredeti kiírás szerint 1,52 milliárd forintot ért a munkacsomag, ők azonban végül 1,28 milliárdért dolgozhatnak. Erről a szerződést tavaly december 21-én kötötték meg Schmidt alapítványával.

A feladatcsomaguk két fő részből áll: a nagyobb falat a „30 éve szabadon” névre hallgató, rendszerváltás tematikájú vándorkiállítás szervezése megnyitóeseménnyel, legalább 10 napos nyitvatartással, a kapcsolódó szolgáltatások ellátásával 50 magyarországi városban 2021. december és 2022. július között.

A másik vándorkiállításuk az Együtt szabadon – magyar cigány hősök című. Ezekhez is kell megnyitó, de ezek az események minimális nyitvatartási ideje már csak 7 nap, illetve ezt már csak 25 helyszínre kell elvinni 2022. január és 2022. május között.