„Zajlik
A lényeg

Tállai vs. Jakab: bohócburleszk volt a Parlamentben

14/12/2021 19:17

| Szerző: Klubrádió

Tállai András államtitkár a parlament legutóbbi ülésnapján játékbohócot adott ajándékba (heves gyurcsányozás közepette) Jakab Péternek, de a Jobbik-elnök visszadobta a figurát a fideszes politikus feneke alá. Végül Jakabot saját, felcsapódó széke tréfálta meg, és a földre huppant. A Tállai-féle vágott verzión csak ez látszik, a bohóc visszadobása nem. 

Az egész onnan indult, hogy Jakab Péter azt kérdezte: mikor akarják csökkenteni az üzemanyagot terhelő adókat, vagy az élelmiszert terhelő áfát. Tállai András bohócozással és gyurcsányozással fordult a Jobbik elnöke felé, egészen pontosan azt mondta: „A Gyurcsány-udvarnak is kell egy bohóc. Ön ezt a bohóc szerepet eljátszotta!”. De ennyivel nem érte be, papírjai alól előkapott egy becsomagolt bohócfigurát, és Jakab elé tette.

A jobbikos politikus visszadobta a bohócot, amelyre Tállai rá is ült. Jakab azonban, miközben vissza akart ülni a helyére, nem számolt a felcsapódó székkel, így lehuppant. A Tállai András oldalára kitett – mémesített! – verzióba csak az utóbbi került be, azt kivágták, ahogy a bohóc az államtitkár székre nehezedő ülepe alá kerül.

Íme a Tállai-féle mémes, vágott verzió:

És íme az eredeti, a 444.hu-ról: