„Zajlik
A lényeg

Tiborcz bankja viszi tovább a Sberbank balatoni ügyfeleit

28/03/2022 21:33

| Szerző: Klubrádió

Jellinek Dániel érdekeltségének összes cége Tokajban, és a Balatonnál is építkezik. A projektek bezárásáig Sberbankban vezettek számlát, a szankciók miatt ez a lehetőség megszűnt, megmentésük Tiborcz István Gránit Bankja sietett.

Több tízezer ügyfélnek kellett új bank után néznie a Sberbank március 1-i megszűnése miatt – írja a 444. Az Oroszországgal szemben Ukrajna megtámadása miatt bevezetett szankciók miatt a Sberbanknál tartott több projekt számlái váltak bizonytalanná.

Néhány nagy összegű tokaji és balatoni beruházást a Tiborcz-féle Gránit Bankhoz vezettek át.

Jellinek Dániel plázamilliárdos érdekeltségébe tartozó Appeninn Nyrt. március 3-án közölte, hogy a Sberbank végelszámolása az ingatlanos cég közvetlen többségi tulajdonában álló Dreamland Holding Zrt., valamint annak közvetett tulajdonában lévő projekttársaságok egyes, az orosz hátterű pénzintézetnél vezetett fizetési számláit is érinti. Magyarán az Appeninn néhány cégének új bankot kellett keresnie magának.

A portál most arra hívta fel a figyelmet, hogy a Dreamland Holding Zrt., valamint az összes, tulajdonában lévő cég (DLHG Invest, Szántód-Balaland Kft., Visegrád Lepence Völgy Kft., Tokaj Csurgó Völgy Kft. TATK Kft.) március 1-én már új számlát is nyitott a Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. által is jelentős részben birtokolt Gránit Bankban.

A Gránitnál nyitott számlát tavaly év vége óta a BDPST, a közbeszerzéseken taroló Grabarics, az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető és a Las Vegas Casino Játékkaszinó Üzemeltető (Garancsi és Szalay-Bobrovniczky Kristóf kaszinós cégei), a Somlai Bálint-féle Raw Facility Management, de tavaly év végén érkezett a Szepesi Richárd-féle Témaingatlan Kft., a Folly Arborétum, a Száraz István-féle Culinaris, de van számlája a Gránitnál a Mészáros és Mészáros Kft.-nek és Balázs Attila építési-bányászati cégeinek is.