„Zajlik
A lényeg

Tíz év börtönt kapott Bróker Marcsi

7/01/2022 13:46

| Szerző: Klubrádió

A Szolnoki Törvényszék sikkasztás és csalás bűntettében bűnösnek mondta ki D. S. N. Máriát. 10 évet kapott.

A bíróság Kun-Mediátor Marcsikát vagy Bróker Marcsi néven elhíresült D. S. N. Máriát 10 év börtönre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. Összesen 5,4 millió forint pénzbüntetésre is ítélték. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra, ebbe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben letöltött időt is. A vádlottat a sértettek felé összesen kb. 1,5 milliárd forint erejéig kártérítés megfizetésére is kötelezték. Az ítélethirdetésen sem a vádlott, sem a sértettek nem voltak jelen – írja a 444.hu.

Megkezdődött a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása a Szolnoki TörSzolnok, 2017. november 6. A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket. MTI Fotó: Mészáros János
 

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként.

A nőnél rengeteg karcagi fektette be a pénzét, majd 2015-ben felszívódott a nála "befektetett" több milliárd forinttal együtt, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

Az ügy hátterét itt olvashatja el részletesen.