„Zajlik
A lényeg

Vaslánccal akadályozták meg az újságírók bejutását a Péterfy Sándor Utcai Kórházba

14/08/2024 15:55

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Nem csak a politikus és az őt kísérő újságírók, néhány beteg sem jutott be az intézménybe.

A Tisza Párt elnöke néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy meglátogat több kórházat, és ellenőrizni fogja, hogy a kánikula ideje alatt hány fok van az intézményekben. Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Szent János kórházban tett látogatását úgy írta le: "Középkori állapotok és modern orvoslás. Háborús övezet és felújított részlegek. Ez mind a János Kórház".

Magyar szerda délelőtt a Péterfy Sándor Utcai Kórházba ment, amit az ATV és az RTL stábja is dokumentálni akart. Ám nem várt akadályba ütköztek: előbb kitessékelték az újságírókat az intézményből, majd egy vaslánccal lezárták a főbejáratot. Emiatt több beteg sem tudott bejutni az épületbe – foglalta össze a Népszava

Magyar Péter végül a leláncolt ajtó elől jelentkezett be Facebook-oldalán. Ebben többek közt arról beszélt, a sajtó belépését annak ellenére tagadták meg, hogy 2019-ben született egy állásfoglalása a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóságnak (NAIH).

A szervezet vezetője, Péterfalvi Attila ebben azt deklarálta, hogy minden egészségügyi intézményben a  felvétel készítése kiemelt közérdek, tehát nem tiltható meg. Egyben jelezte, hogy az országos kórházi főigazgatótól kaptak egy hivatalos jóváhagyást a felvételkészítésre, valamint az intézmény bejárására. Felhívta a figyelmet arra is, hogy bár klíma nincs, a liftek alig működnek, ennek ellenére a bejáratnál a Metropol néven megjelenő kormányzati propagandához hozzáférhetnek a betegek, ahol minden nap az ellenzéki politikust gyalázzák.