„Zajlik
A lényeg

Voksturizmus a gyakorlatban

22/11/2021 20:29

| Szerző: Klubrádió

2018-ban, a választásokat követően napjainkig felére csökkent a lakosság száma az ukrán határ melletti Kispaládon – derül ki  Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio a település lakossági adatairól közzétett grafikonjáról. Volt olyan ház, ahova 110, de olyan is, ahova több mint 200 embert jelentettek be.

"Az adatok sorban érkeznek, többek között a hírhedté vált Kispaládról is bejöttek az aktuális számok. Ahogy a lenti grafikonon látszik, jelenleg 630 lakosa van a településnek, vagyis év eleje óta több mint 200 fővel csökkent a lakosságszám" – írta Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselő Facebookon.

Kispaládon volt olyan ház, ahova 110, de olyan is, ahova több mint 200 embert jelentettek be. Az országgyűlési választásokat megelőzően rengeteg embert jelentettek be a településre. Az azóta eltelt időszakban azonban fokozatosan csökken lélekszáma.

Kispalád volt fideszes polgármesterét, Magyar Sándornét száz rendbeli közokirathamisítás és költségvetési csalás miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A megyei ügyészség tájékoztatása szerint a nő több, mint 50 ukrán-magyar állampolgárt jelentett be a saját házába, és néhány falubélit is rávett ugyanerre – írta meg még júniusban a Szabolcsihír.hu.