„Ki
Publicisztika
Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Hiányozni fog Matolcsy – Kárpáti Iván jegyzete

Az, hogy a köztársasági elnök egy üres öltöny, szomorú, de nem tragédia. Ha az MNB vezetőjét is a Várból irányítják jövő évtől, akkor az Isten irgalmazzon nekünk, mert a befektetők nem fognak, és nosztalgiával gondolhatunk vissza a 400 forintos euróra.

Új élet vár – Dési János jegyzete
Publicisztika

Új élet vár – Dési János jegyzete

Tisztelt Bese Gergő Péter! Végre legyél szabad és boldog. Nem muszáj többet hazudnod, magadnak se, a szeretteidnek se, nekünk se, az egyházadnak se. Úgy élhetsz, ahogy jólesik. Meg ha ezért nem járnak állami százmilliók, akkor is jó tud lenni. Próbáld ki!

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Csoportosan – Józsa Márta jegyzete

A szülők, akik éppen készítették elő a gyerek ünneplő ruháját az évnyitóra, arra döbbentek rá, hogy nem csak amit nincs, hanem ahol sincs ünnepelni. Három nappal aztán az iskolakezdés után, amely több száz gyerek számára rémálom lesz egész életükben, kihallgatott az ügyészség egy fiatal nőt, édesanyát, aki valamikor EP-képviselő lévén megpróbálta megakadályozni, hogy a NAV megszállja a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáit.

Le a melltartóval - Dési János jegyzete
Publicisztika

Le a melltartóval - Dési János jegyzete

Csak annyiban érdekes ez az öltözködési rendelet, hogy minden konzervatív diktatúrában akadnak erkölcs-csőszök, akik ilyenkor felhevülnek, eljött az ő idejük. Majd ők megmondják, ki mit hordhat.  Így kezdték a tálibok is, és tessék, milyen szép eredményeket érnek ma már el a divatot illetően.

Nyolc év, elsőfok – Neuman Gábor jegyzete

24/08/2024 15:10

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

Kiss László előzetesben, vádemelés többek között Molnár Zsolt, Horváth Csaba és Tóth Csaba ellen. Mondhatnánk, hogy sokkal okosabbak leszünk akkor, amikor már konkrét ítéleteket, vagy felmentéseket olvashatunk. De mikor lesz az?

2024. augusztus 24. Hetes stúdió - részlet l Neuman Gábor jegyzete 2024.08.24.
03:42
00:00

Egy hete letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert, két napja vádat emeltek Molnár Zsolt, Horváth Csaba és Tóth Csaba ellen többek között a zuglói és újbudai parkolási rendszer miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség letöltendő szabadságvesztést kér az érintett politikusokra. Kiss László esete még durvább, hiszen már előzetesben van.

Az ellenzék amúgy sem szerepelt valami fényesen a tavaszi választásokon, csak a DK és a Mi hazánk ért el számottevő eredményt, mi lesz most velük, ha a gyanúsítások megállnak?

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint a júniusi választáson minden ellenzéki párt meghalt. De úgy tűnik, a Fidesz nem ért egyet Ungár állításával, és a maradék ellenzéket, a Tisza Pártot kivéve, korrupciós bűnökkel vádolja meg. Nehogy onnan is segítséget kaphasson majd Magyar Péter.

Miért jó ez a Fidesznek? Egyrészt, mert a korrupciót szétteríti az országban, lám-lám a makulátlannak feltűntetett ellenzék is bűnös üzelmeket folytat, másrészt a saját korrupciós ügyeiről is elterelődik a figyelem, meg persze a katasztrofális gazdasági eredményekre sem néz ilyenkor senki.

Persze próbálkoznak az ellenzéki oldalon különböző magyarázatokkal, hogy koncepciós eljárásokról van szó, ami persze lehet, hogy megfelel a valóságnak.

Gyurcsány Ferenc rendkívül felháborodott bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán azzal kapcsolatban, hogy Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét múlt héten őrizetbe vették, majd a Fővárosi Törvényszék elrendelte a letartóztatását. 

"Kiss Lászlót börtönbe akarták vinni, hogy uralhassák Óbudát. Az ő szemükben Kiss legnagyobb bűne, hogy nyert. Kiss ellen szervezett akciót folytattak. Bizonyítani fogjuk." 

Hozzátette azt is, hogy

"az állam nem a bűn ellen küzd, hanem ellenkezőleg, azért tesz, arra költi a mi pénzünket, hogy bűnbe vigyen embereket."

A zuglói szocik közül elsőként Horváth Csaba reagált az Őt ért vádakra:  

„Az üggyel kapcsolatban csak azt tudom ismételni, hogy sem bűnt, sem törvénysértést nem követtem el. Tiszta lelkiismerettel állok a bírósági eljárás elé, biztos vagyok abban, kiderül, hogy a vád egy alaptalan koholmány. Erről bárki személyesen is meggyőződhet, mivel a tárgyalás nyilvános lesz.”

Mondhatnánk, hogy sokkal okosabbak leszünk akkor, amikor már konkrét ítéleteket, vagy felmentéseket olvashatunk. De mikor lesz az?

Emlékeznek még Simon Gáborra, az MSZP pártigazgatójára? Az Ő bankszámláját találták meg egy bécsi bankban: 2013 augusztusában a pénzmosás elleni nemzetközi hálózat osztrák tagszervezete, majd a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodája ellenőrzést végzett, és így derült ki, hogy Simon közel 240 millió forint értékű valutát tart egy osztrák bankszámlán, ami nem szerepel a vagyonbevallásában, és ami ugyanahhoz a bankhoz tartozik, amelyik a kerületi kötvénykibocsátást is finanszírozta.

Az ügy bonyolultabbá vált, mint gondolták, mert: a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Simont 2014. március 10-én őrizetbe vették egy Welsz Tamás nevű személynél ezt megelőzően tartott házkutatás eredményei alapján. Welsz 2014. március 20-án meghalt egy rendőrautóban, amikor kihallgatásra vitték a Központi Nyomozó Főügyészségre.

De a lényeg, hogy 2022 tavaszán még mindig csak első fokon folyt a tárgyalás, immár a harmadik bíró vezetésével.

Ebből következően elképzelhető, hogy a következő országgyűlési választásokon 2026-ban, még semmit se fogunk tudni az őrizetbe vett, illetve a megvádolt politikusok esetleges bűnös tevékenységeiről.

Neuman Gábor jegyzete az augusztus 24-i Hetes stúdióban hangzott el, meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.