„Klubrádió
Esti gyors

Hiszünk a szeretet és összefogás erejében – Para-Kovács Imre jegyzete

11/09/2020 18:18

| Szerző: Para-Kovács Imre/Klubrádió

Nem folytatható, tehát folytatódik, az abszurditás létezésünk állandó megédesítője, nincs ellenség, de közeledik, nincs korrupció, de galaktikus vagyonok halmozódnak fel érdemtelen embereknél, nincs demokrácia, de abban reménykedünk, hogy majd a választáson megmutatjuk, hogy… nos, valamit majd megmutatunk, és akkor meg lesz mutatva.

2020. szeptember 11. Esti gyors / részlet, Para-Kovács Imre jegyzete (20.09.11.)
02:40
00:00

A küldetéses pszichózis örvényébe ragadt miniszterelnök mintha egy kicsit messzire rúgta volna a pöttyöst, egyszerre képzeli magát európai tényezőnek és a magyarok megváltójának, márpedig ennek töredékéért is a főorvos úr homlokára szaladna szemöldöke a reggeli vizit során, nos, a dolgok jelenlegi állása szerint a jövő héten még nem mehet haza, ketteske, miközben napnál is világosabb, hogy csak Európa sötét sikátoraiban garázdálkodó náci törpék és hibbant diktátorok állnak már vele szóba, Magyarországon pedig undor és szánalom kíséri kínos és kártékony tevékenykedését az írástudók körében, és most azon írástudókra gondolok, akik valamivel többet látnak a Nyugatban, mint zsidó zuglapocskát. 

Természetesen mindez nem jelenti, hogy záros határidőn belül véget ér a bánat és rombolás az ég alatt, de egyszer vége lesz, és amikor vége lesz, az ronda lesz, nem olyasmi, amit szívesen néz az ember a tévében. Megint kiderült, hogy semmi sem tart örökké: Mészáros Lőrinc válik, a Barátok közt forgatása leállt, A Nap pedig 5 milliárd év múlva vörös óriássá változik és bekebelezi a Földet. És garantálom önöknek, hogy amikor a Naprendszer lekakukkol, nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Mondhatják erre, hogy 5 milliárd év múlva mi sem leszünk már, ami lényegében igaz, de azzal mégsem áltathatom a hallgatóságot, hogy holnap majd a megújult MSZP elsöpri a Fidesz korrupt és beteges hatalmát, mint ahogy az sem valószínű, hogy a lelkiismeret vészcsengője felébreszti a Gazda bűntudatát és elkullog, miközben azt dünnyögi, hogy bocsánat, én nem ezt akartam, jöjjön valaki más helyettem, aki gyűlöleten és képmutatáson kívül mást is nyújthat a magyaroknak. A kozmikus óra azonban nem vásárolható meg leosztott közbeszerzésekkel.

Nem állítom, hogy hazánk egy megvalósult álom volt a második Fidesz-kormány színrelépése előtt, de a koordinált fasiszta pepecselés hiányzott belőle, és nem loptak el komplett megyéket, mint ahogy az orosz típusú megfélemlítő propaganda-hadosztályok is mostanig várattak magukra, azaz mindent összevetve mégiscsak egy sántikálva, döcögve, de a demokratikus keretek között haladó, Európa irányába haladó nemzet voltunk, és ha a jövőre gondoltunk, Németország lebegett a szemünk előtt, nem Azerbajdzsán. És őrizzük meg komolyságunkat, nehogy valaki gyurcsányozni kezdjen, mert szemen röhögöm, amikor a folyamatban lévő országkifosztás csak ahhoz mérhető, mintha Dzsingisz kán megvárta volna a II. Ukrán Frontot, és együtt pakolták volna fel "a mindent is a" platóra. Most komolyan, csak azért van még Duna, mert kifolyik alul, de a Balaton például már nincs is.

Szóval nem folytatható, tehát folytatódik, az abszurditás létezésünk állandó megédesítője, nincs ellenség, de közeledik, nincs korrupció, de galaktikus vagyonok halmozódnak fel érdemtelen embereknél, nincs demokrácia, de abban reménykedünk, hogy majd a választáson megmutatjuk, hogy… nos, valamit majd megmutatunk, és akkor meg lesz mutatva. Mindenesetre most indulni kell haza, mert borús az ég, mindjárt esni fog, a franc akar elázni, annyira azért nem vagyunk elszántak, meg is fázhatunk.

Para-Kovács Imre jegyzete az Esti gyors 2020. szeptember 11-i adásában hangzott el.

A felújított bajai Szent Rókus Kórház átadási ünnepsége
 
 
A kép az Orbán Viktor miniszterelnökről a bajai Szent Rókus Kórházban 2014. szeptember 16-án csinált MTI-fotó alapján készült.