„Köszönjük
Szerepvállalás

Amikor belül valami az értékrendünk ellen kényszerít

29/09/2024 14:01

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Tudat alatt működő, az egyébként általunk helyesnek tartott viselkedéstől eltérítő kényszerekről és ennek kapcsán arról is szó volt az adás első felében, hogyan lehet felelős, másokért kiállni tudó és akaró fiatalokat nevelni. A második rész jogászi tudásukat valóban, nem csak a szavak szintjén mások szolgálatába állító ügyvédekről szólt.

2024. szeptember 28. Szerepvállalás (2024. szeptember 28., szombat 13:00)
26:41
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Működnek bennünk olyan rejtett mechanizmusok, amelyek egy-egy szituációban tudat alatt akadályozzák, hogy az értékrendünk szerint cselekedjünk. A Hős Iskola Programban tudatosítják és megmutatják, hogyan lehet meghaladni ezeket. Az idén ősszel a negyedik tanévét kezdő program célja, hogy felelős, másokért kiállni tudó és akaró fiatalokat neveljen. Az élményprogramokon a tanárok a diákokkal vagy akár a szülőkkel együtt vehetnek részt. Fejes-Martinez Krisztina, a Hősök Tere Alapítvány tréningcsapatának vezetője, a Hős Iskola program vezetője volt a vendégünk.

Olyan elkötelezett jogászok vagy joghallgatók jelentkezését várja az Utcajogász Egyesület, akik szeretnék tudásukat arra használni, hogy javítsanak a szegénységben élők lakhatási és szociális helyzetén. Az egyesület ügyvédek jelentkezését is várja, akik a szakmai kihívások mellett fontosnak tartják az emberi méltóság védelmét, és szívesen vállalnának peres képviseletet kiszolgáltatott helyzetben lévők érdekében. A szabadidejükben a szegénységben élő emberek jogaiért önkéntesként dolgozó jogászok képviseletében Telek Dalma mesélt.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2024. szeptember 28., szombat 13.00
műsorvezető: Bíró Bori