„Zajlik
Hetes Stúdió

Torpedó, demográfiai időzített bomba és az olimpia

3/08/2024 12:07

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Schengeni aggodalom, lengyel-magyar feszültség, fogyatkozó magyarok és persze az olimpia legnagyobb vitákat kiváltó eseményei – ezek voltak a Hetes stúdió témái.

2024. augusztus 03. Hetes Stúdió (2024. augusztus 03., szombat 15:00)
53:23
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Magyar Nemzeti kártya az oroszoknak és belaruszoknak – igazi terített betli lesz ebből a schengeni rendszerben? Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt kérdeztük a vendégmunkásokra tervezett vízumkönnyítésről, amitől az Európai Unióban sokan tartanak.

Schengen

Lengyel, magyar már nem jó barát – az Orbán-kormány Varsóval (is) harcol és intenzíven duzzog. Már azt is megüzenték a lengyelek Orbánéknak – kívül tágasabb – mármint az EU-n és a NATO-n kívül. Csernyánszky Judit interjúját hallhatták a két ország kapcsolatáról Wojciech Przybylskivel a Visegrád Insight politikai elemzőjével.

Wojciech Przybylski
 
Wojciech Przybylski
 
a Visegrád Insight elemzője
Facebook
 

Fogy a magyar, porlik mint a szikla – nincs jövőkép, nincs gyerek. Ez az igazi társadalmi válasz a magát családbarátnak nevező kormány tizennégy éves ámokfutására. Melegh Attila szociológussal, a Corvinus Egyetem docensével beszélgettünk.

Melegh Attila szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem  professzora reggeli személy
 
Melegh Attila l Fotó: Mátyus László
 
 

Ami Párizsban történik, az nem marad Párizsban – a megnyitó óta folyik a véleménycsere az olimpiáról, gender-vita a női ökölvívó szorítóban, botrányos vízminőség a Szajnában. Mi lesz itt még? Józsa Márta összeállítását sugároztuk.

Paris Olympics Boxing
 
Az algériai Imane Helif (j), miután az olasz Angela Carini (b) feladta a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívótornája 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében vívott mérkőzést az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. Helifet a 2023-as világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárták. Fotó: MTI/AP/John Locher
 
 

A műsor első óráját a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

 

Megbeszéltük a hetet!

Az adás második felében természetesen a hét legfontosabb eseményeit beszéltük át, vendégeink Horváth Zoltán a HVG nyugalmazott munkatársa és Simkó Edit pedagógus, civil aktivista voltak, klubrádiós színekben pedig Bolgár György és Hardy Mihály szálltak be.

Horváth Zoltán, Simkó Edit, Bolgár György, Józsa Márta, Hardy Mihály
 
 Balról jobbra: Horváth Zoltán, Józsa Márta, Simkó Edit, Bolgár György és Hardy Mihály
 
l Fotó: Mátyus László
 

A műsornak ezt a második részét az alábbi videóra kattintva megtekinthetik.

Hetes stúdió
2024. augusztus 3., szombat 15:00
Műsorvezető: Hardy Mihály
Szerkesztő: Józsa Márta