„Ki
Hetes Stúdió

Soros EU-elnökség: jócselekedet helyett fekete pontok – Hetes ajánló

20/07/2024 13:55

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A Hetes Stúdióban megszólalt Balázs Péter volt külügyminiszter, beszéltünk arról, hogy egyetemisták válaszoltak fontos társadalmi kérdésekre, Heindl Pétert kérdeztük az átírt óriásplakátokról és John C. Fortier választási szakértőt a Donald Trump körüli történésekről.

2024. július 20. Hetes Stúdió (2024. július 20., szombat 15:00)
51:55
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Soros európai uniós elnökség: jócselekedet helyett gyűlnek a feketepontok – Balázs Péter volt külügyminisztert kérdeztük.

 
Balázs Péter
Klubrádió/Lantos Dániel
 

Sok olyan kérdést is fel tudtak tenni az egyetemistáknak, amire a felnőttek biztos nem válaszoltak volna – számol be egy friss, Aktív fiatalok Magyarországon címmel készített kutatás eredményéről örömmel a szociológus. Diktatúra, migráció, szexuális orientáltság? A kutatás vezetőjét, Szabó Andreát és két hallgatót is megkérdeztünk az országban növekedő elégedetlenség okairól. Nemes Dávid riportját hallhatták.

Heindl Péter átírt üzeneteit – szerencsére - sok helyen olvashatjuk az óriásplakátokon. Most végre Fortuna is felültette a szekerére. Őt kérdeztük a részletekről.

USA PARTIES RNC MILWAUKEE
 
 A republikánus elnökjelölt és korábbi elnök, Donald Trump, valamint alelnökjelöltje, JD Vance, a republikánusok nemzeti kongresszusának (RNC) nyitónapjának esti rendezvényén a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban található Fiserv Forumon. 2024. július 15. Az esemény alig néhány nappal azután került sor, hogy egy 20 éves pennsylvaniai férfi megkísérelte meggyilkolni Donald Trump volt elnököt és a republikánusok jelenlegi elnökjelöltjét. Az RNC-t 2024. július 15-18-án tartják, és itt választják ki a Republikánus Párt küldöttei elnök- és alelnökjelöltjeit a 2024-es amerikai elnökválasztáson.
Fotó: JIM LO SCALZO / MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
 

Jópáran jobb fülüket letapasztva jelentek meg a republikánus elnökjelölő konvención, hogy ezzel szolidaritásukat fejezzék ki a merényletet túlélő Donald Trump iránt. Utóbbi péntektől hivatalosan is a konzervatívok elnökjelöltje. Nagybeszédében ugyan az ország egyesítéséről beszélt, de közben szapulta és őrült jelzőkkel illette a demokrata vezetést. Jelen pillanatban egyértelműen neki áll a zászló, a republikánusok egységesen felsorakoztak mögé. A konzervatív agytröszt, az AEI választási szakértőjét, John C. Fortiert kérdezte a legfrissebb fejleményekről Csernyánszky Judit.

 
 Dési János, László Márta, Csernyánszky Judit és Bolgár György a Hetes Stúdióban
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

2024. július 20. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. július 20., szombat 16:05)
52:30
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Műsorunk második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit László Mártával, az MTV volt szerkesztővel, Bolgár Györggyel és Dési Jánossal. Ezt az órát a YouTube-csatornánkon is visszanézhetik szombat este 6-tól.