„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Orbán lesz az EU soros házigazdája fél éven át. Mire számítsunk? – Hetes Stúdió ajánló

29/06/2024 12:00

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Jó döntést hozott-e Gyurcsány? Mire számíthat Európa, ha Orbán lesz a legnagyobb nemzetközi közösség házigazdája? Miért vegzál a Szuverenitásvédelmi Hivatal civil szervezeteket? Többek között ezekről szólt az e heti Hetes Stúdió.

2024. június 29. Hetes Stúdió (2024. június 29., szombat 15:00)
52:23
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Jó döntést hozott-e Gyurcsány Ferenc, amikor nem mondott le? – erről Lengyel László politilógus-közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. elnöke mondta el véleményét.

Lengyel László
 
Lengyel László
 
2012.04.12
 Fotó: M.Schmidt János
 

Daniel Freund az utolsó pillanatig küzd azért, hogy ne tölthesse be a korruptnak tekinthető magyar kormány az EU soros elnökségét. 20 ezer aláírást gyűjtött. A Zöldek német uniós parlamenti képviselőjét és László Andor uniós biztost kérdeztük, mire számíthat Európa, ha Orbán tölti be fél évig a legfőbb szervezői uniós posztot, ha ő lesz a legnagyobb nemzetközi közösség házigazdája. Csernyánszky Judit kérdezte őket.

Daniel Freund
 
Daniel Freund
 

Bombaként robbant a hír, akcióba lépett a Szuverenitásvédelmi Hivatal, s vegzálni kezdte az Átlátszó mellett a Transparency International civil jogvédő szervezetet. Ligeti Miklós jogi igazgatót pedig mi faggattuk ki.

 
Ligeti Miklós
 

Összeült Budapesten az ENSZ szólásszabadságért felelős volt raportőre, továbbá a magyar Helsinki Bizottság, a Transparency International a CEU Demokrácia Intézete, a Magyar Ügyvédi Kamara képviselője, hogy tisztába tegyék, hányadán is állunk a szuverenitásunkkal, a jogállamisággal és persze a szólás és véleménynyilvánítás szabadságával. A vitát a New York Times egykori tudósítója vezette, ahol Kárpáti János járt.  

2024. június 29. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. június 29., szombat 16:05)
51:17
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Ferencz Gáborral, gazdasági újságíróval, a Zugló TV volt főszerkesztőjével, Nagy Gáborral, a HVG vezető szerkesztőjével és természetesen Bolgár Györggyel.

 
Hetes Stúdió 2024.06.29.
 
Bolgár György, Nagy Gábor, Csernyánszky Judit, Ferencz Gábor, Neuman Gábor
Fotó: Lantos Dániel