„Zajlik
A lényeg

146 külképviseleten szavazhatnak a külföldön tartózkodó magyarok áprilisban, ez 28-cal több mint 2018-ban

12/01/2022 07:16

| Szerző: Klubrádió

A 2018-as választáshoz képest huszonkilenc új külképviselet nyílt, míg egy (Tripoliban) időközben bezárt.

A 2018-as parlamenti választáson 118 külképviseleten szavazhattak a választópolgárok, azóta nyitott meg a külképviselet Houstonban és Miamiban (Amerikai Egyesült Államok), Innsbruckban (Ausztria), Dakkában (Banglades), Nicosiában (Ciprus), Tallinnban (Észtország), Lyonban és Strasbourgban (Franciaország), Phnompenben (Kambodzsa).

Választás 2018 - Szavazás Bécsben
Bécs, 2018. április 8. Zsolnai László látássérült férfi leadja levélszavazatát az országgyűlési képviselő-választáson a bécsi magyar nagykövetségen 2018. április 8-án. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatják le szavazataikat a külképviseleteken. MTI Fotó: Filep István
 

A 2018-as országgyűlési választás óta nyílt meg továbbá külképviselet Montrealban és Vancouverben (Kanada), Kuangcsouban (Kína), Biskekben (Kirgizisztán), Vientiánban (Laosz), Gdanskban és Wroclawban (Lengyelország), Luxembourgban (Luxemburg), Vallettában (Málta), Nürnbergben (Németország), Maszkatban (Omán), Ramallahban (Palesztina), Panamavárosban (Panama), Malagában (Spanyolország), Genfben (Svájc), Dakarban (Szenegál), Besztercebányán (Szlovákia), Kampalában (Uganda), Montevideóban (Uruguay) és Lusakában (Zambia) – írja a 24.hu.