„Zajlik
A lényeg

21 polgármesteri hivatalban fosztották ki a páncélszekrényeket

27/06/2024 10:14

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

8 és félmilliót kasszíroztak.

A Sárvári Járási Ügyészség három férfival szemben emelt vádat többrendbeli lopás miatt, akik

8 megye 21 polgármesteri hivatalában törtek fel páncélszekrényeket és 41 sértettnek több mint 8,5 millió forint kárt okoztak.

Az ötvenes éveiben lévő egyik vádlott 2023 márciusában elhatározta, hogy országszerte kisebb települések polgármesteri hivatalába fog betörni, a páncélszekrényeket feltöri, és a pénzt ellopja. A férfi a betöréseket 2023 áprilisától fél éven keresztül egyedül követte el, majd megállapodott a barátjával, hogy a kiszemelt településekre elszállítja őt autóval, így nyújt segítséget neki a lopások elkövetésében, és a lopott pénzen megosztoznak.

 
az egyik tetthely(
 (Police.hu)
 

A cselekményekben 2023 novemberétől ketten vettek részt, majd 2023 decemberében csatlakozott hozzájuk a betöréseket kitervelő vádlott testvére is, aki szintén kapott a zsákmányból.

A vádlottak ajtók vagy ablakok befeszítésével jutottak be a hivatalokba, a páncélszekrények feltörésénél lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

A három megvádolt férfi az utolsó bűncselekményt Vas vármegyében követte el 2024 januárjában. Őket a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével fogta el. Fegyházbüntetésre számíthatnak.