„Zajlik
A lényeg

25 éve nem szereztünk ennyi érmet

7/08/2021 18:18

| Szerző: Klubrádió

A magyar sportolók a tokiói olimpián jelenleg 19 éremnél járnak, és ehhez vasárnap a férfi vízilabdázók még hozzátehetnek egy bronzot. Ennél többet csak 1996-ban Atlantában szereztek a sportolóink, akkor 21-et sikerült. Magyarország a szombati két újabb  éremmel előrébb lépett az éremtáblázaton, és az utolsó előtti napon 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel a 13. helyezett. Az élen Kína áll, megelőzve az Egyesült Államokat és a házigazda Japánt.

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott a bronzmérkőzésen a tokiói olimpián, így az ötödik helyen végzett. A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző brkózó a helyosztón 5-0-s vereséget szenvedett a vb-címvédő orosz Rasidovtól. A hatfős magyar birkózócsapat így két éremmel és két ötödik helyezéssel zárt a japán fővárosban.

Marosi Ádám a hatodik helyen végzett a férfi öttusázók versenyében. A másik magyar induló, Kasza Róbert 26. lett. A 37 éves, Londonban olimpiai bronzérmes, idén világbajnok Marosi a kombinált számnak hetedikként vághatott neki, végül pedig még egy pozíciót tudott javítani, azaz pontszerzőként zárt. Kaszának nem sikerült a vívása, és ez alapvetően meghatározta a versenyét.