„Zajlik
A lényeg

350 millióért vesz Bogányi-féle zongorákat az állam

8/07/2024 09:26

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Hogy aztán elajándékozza őket.

354,9 millió forintért vesz 3 darab B-292 típusú és 2 darab B-262 típusú Bogányi-féle luxuszongorát az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a zongoraművész Bogányi Gergely cégétől – írja az RTL.

Az eljárást úgynevezett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban folytatták le, tehát kizárólag Bogányi cégét, az SLG-33 Kft.-t kérték fel ajánlattételre. Ilyen beszerzésre akkor van lehetőség, ha a szerződés kizárólagosjog-védelme miatt egyetlen szereplővel köthető meg.

Húsz koncerten húsz műsorral lép fel Bogányi Gergely a 2020
 
Bogányi Gergely  játszik. fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Az MNV az egyszereplős eljárást indokló dokumentumában arról ír, hogy a zongorákra azért van szükség, hogy azokat diplomáciai és államközi kapcsolatok fejlesztésének céljából odaajándékozzák, mivel ezek a hangszerek  méltóképpen reprezentálják a magyar hagyományokat és innovációt, és ezáltal alkalmasak lehetnek Magyarország imázsának emelésére.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 50. születésnapjára szervezett januári gálakoncerten megjelent Orbán Viktor és lánya, Orbán Ráhel is. Az eseményen ott volt a kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit is jelenlegi párjával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével – emlékeztet a lap.