„Zajlik
A lényeg

Adminisztrációs hiba miatt néhány Mol-kúton drágább volt reggel a dízel

10/06/2022 19:59

| Szerző: Klubrádió

„Apró, adminisztrációs hiba” történt péntek reggel néhány töltőállomáson, ezért számoltak fel a vásárlóknak magasabb árat a hatósági áras dízel üzemanyag esetén – közölte a Mol Zrt. a Telex kérdésére este.

Mint írták, volt olyan Mol-kút, ahol pénteken, hatósági áras tankolásnál 480 forint helyett 510 forintos áron számolták a dízel üzemanyag literjét. A portál egy olvasója arról számolt be, hogy erre a fizetés után, a liter/hatósági ár kiszámolásával döbbent rá, miután pedig a blokkal visszament a kútra, ott azt mondták neki, hogy éjféltől a Mol megemelte a dízel üzemanyag árát, így az már pénteken 509.90 forint/liter, a kormány által megszabott hatósági árral szemben.

Ezt a Telexnek küldött válaszlevelében a vállalat cáfolta, azt írták, hogy megtérítik az ügyfelek kárát. Az érintettek jelentkezését az ügyfélszolgálatukon (ugyfelszolgalat@mol.hu) várják.

A lap felidézi, hogy miközben az Orbán-kormány a hatósági ár fenntartásáról beszél, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója csütörtökön egy interjúban azt mondta, hogy szerinte fokozatosan ki kellene vezetni az árkorlátozást.