„Zajlik
A lényeg

Az ukrán nagykövetség sem hagyta szó nélkül Szijjártóék meredek állításait

30/03/2022 12:41

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Nemzet szerda reggeli cikkében nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Márki-Zay Péter stábja és Volodimir Zelenszkij között valamiféle kapcsolatfelvétel történt. Pár órával később Szijjártó Péter erre még rátett egy lapáttal.

A cikk megjelenése után pár órával Szijjártó Péter külügyminiszter a kormányülésről bejelentkezve erre hivatkozva egy "A baloldal lelepleződött" című videóban azt állította , hogy
– folyamatos egyeztetés van a baloldal és az ukrán kormány képviselői között,
– Ukrajna külügyminisztere néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, "hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak”,
– a magyar baloldal ígéretet tett arra, hogy ha kormányoznának, akkor azonnal döntenének fegyverek szállításáról Ukrajnába és azonnal megszavaznák az Európába, ezen belül Magyarországra irányuló kőolaj- és földgázszállítások szankcióját.

Márki-Zay Pétert folymatosan támadja a propagandasajtó azzal, hogy magyar katonákat küldene a háborúba. Teszik ezt annak ellenére, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentte, hogy erről szó sincs.
Szijjártó állításait, illetve a Magyar Nemzet cikkét az ukrán nagykövetség sem hagyta szó nélkül: "Ukrajna eddig sem avatkozott és ezután sem fog beleavatkozni Magyarország belügyeibe. A "Magyar Nemzet" ilyen jellegű kiadványokkal próbál minket bevonni a belső harcba, de mi nem hagyjuk provokálni magunkat. Javasoljuk, hogy a kiadó hagyjon fel az ukránellenes pánikkeltéssel, Magyarország ellenségeit máshol kell keresni” - írják.