„Zajlik
A lényeg

Bayernek jól esne felpofozni Márki-Zayt, akit sz*rjankónak is nevezett

21/03/2022 16:03

| Szerző: Klubrádió

Bayer Zsolt fideszes publicista a róla elnevezett műsorban előbb káromkodva sértegette Márki-Zay Pétert, majd arról is beszélt, hogy "milyen jól esne" felpofozni az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.

„Micsoda egy ócska, piti szarjankó! Egy kamasz srác odamegy, egy kritikus mondatot mond neki, és nekiáll ez a gané egy kamasz gyerekkel, hogy »magát átengedték az iskolában?«, ez tényleg, annyira könyörög a pofonért, hú, de milyen jól esne. Na mindegy, szerintem nem lesz miniszterelnök” – szedte össze a 444 Bayer szóvirágjait, amelyekre a közönség lelkesen bólogatott.

 A kirohanás apropója az volt, hogy a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa bejátszott egy videót, amely szerint Márki-Zay Péter még a március 15. előtti hétvégén Veszprémben, utcafórumon beszélt egy fiatalemberrel. Aki kérdezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjétől: „minden szava Orbánról szól, maguknak mi a programja?”, mire Márki-Zay visszakérdezett, hogy „nem hallgatta meg, amikor a programomról beszéltem? Itt volt végig?” Majd azzal folytatta, hogy „akkor hiába beszél magának bárki, hát itt mondtam el a programot. Elnézést, önt átengedték az iskolában?”, ezután a stábjából valaki szólt neki: „Péter! El vagyunk késve, menjünk”.

Amint a 444 hozzáteszi, az Egységben Magyarországért sajtóosztálya jelezte: az általuk készített videón látszik, hogy Márki-Zay Péter hosszabban is beszélgetett az őt számon kérő fiatallal, aki egyébként a veszprémi Fidelitas aktivistája lehet, legalábbis szerepel a helyi Fidelitas egyik Facebookra posztolt fotóján.

A cikkben felidézik, hogy Bayer Zsolt 2019 januárjában, az akkor még csak 18 éves gimnazista Nagy Blankáról – aki egy kecskeméti tüntetésen elmondott, dühös, káromkodós beszéddel vált ismertté – azt mondta, hogy „egy igazi, kretén, barom állat”, egy „szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli”.

(Kiemelt képünkön Bayer Zsolt éppen a gyűlölet ellen szónokol, fotó: Szigetváry Zsolt)