„Zajlik
A lényeg

Bronzérmes a női pólóválogatott

7/08/2021 07:44

| Szerző: Klubrádió

Az orosz csapattal játszott a harmadik helyért a magyar női vízilabda-válogatott. Az mérkőzés eredménye 11-9 lett, ezzel végre megszereztük az első olimpiai érmünket a sportág történelmékben.

Az előző három olimpián rendre a negyedik helyet szerezte meg a női vízipólóválogatottunk, de most nagyon fogadkoztak, hogy meg akarják szerezni az érmet, ehhez az orosz olimpiai csapatot kellett legyőzni.

Az első negyedbenben a csapatok fej fej mellett haladtak, 2-2-vel zártak a csapatok. A második negyedben a magyar csapat jó védekezésének és Magyari Alda kapusteljesítményének köszönhetően hátul tartotta magát, elől pedig a támadójátékunk is eredményes volt, 6-3-nál és 7-4-nél már 3 góllal mentünk, a félidőre 7-5-ös előnnyel vonultunk.

A harmadik negyedet sajnos nagyon rosszul kezdtük, az oroszok zsinórban 3 gólt lőttek, ezzel megfordították a mérkőzést, az utolsó negyedre 7-8-ra fordultunk - utoljára pedig 1-2-nél vezetett az ellenfél. A majdnem tízperces magyar gólcsendet Vályi Vanda törte meg, ezzel egalizáltunk, Gurisatti Gréta pedig a vezetést is megszerezte nem sokkal 5 perccel a meccs vége előtt, de az ellenfél hamar egyenlített. Nagyon izgalmas lett a vége. Illés Anna góljával 10-9-re alakította az eredményt. 51 másodperccel a vége előtt időt kért a magyar csapat, amikor támadhatott, de sajnos nem jött össze az újabb gól. Az oroszok a kapusukat is lehozták, de Magyari Alda szenzációsat védett pár másodperccel a vége előtt. Kapusunk pedig kihasználta a lehetőséget és egészpályás gólt lőtt az üres orosz kapuba, így 11-9 lett a vége, ide.

Ezzel pedig megvan a bronzérem Bíró Attila csapatának!