„Zajlik
A lényeg

Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke is felszólal az ellenzék mellett március 15-én

11/03/2022 19:36

| Szerző: Klubrádió

A Műegyetem rakparton március 15-én délután 3-kor kezdődő nagygyűlés címe „A hatalom a népé”, itt mutatják be az ellenzék „alternatív 12 pontját”. A pártok vezetői és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mellett Iványi Gábor lelkész és az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk is felszólal. Nem a Békemenetre, hanem az ellenzékhez érkezik tehát lengyel támogató.

„Közel a változás. Magyarország hamarosan mindannyiunké lesz. Magyarok milliói vetik le magukról az ezeréves magyar történelem legkorruptabb kormányát. Megüzenjük Orbán Viktornak: már csak napjai vannak hátra a hatalomból” – így fogalmazott az ellenzék a március 15-i ünnepségről szóló közleményben.

A Műegyetem rakparton kedden délután 3-kor kezdődő nagygyűlés címe „A hatalom a népé”, itt mutatják be az ellenzék „alternatív 12 pontját”.

Kilenc felszólalóval számolnak, Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP) és Tóth Bertalan (MSZP) mellett a fő szónok Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, valamint a kis híján államfőjelöltté avanzsált, majd adóhatósági vizsgálat alá került Iványi Gábor lelkész és az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk lesz.