„Zajlik
A lényeg

Fekete-Győr: A kivándorolt magyarok negatív diszkrimináció áldozatai

3/04/2022 20:50

| Szerző: Klubrádió

Fekete-Győr András, a Momentum listavezetője a Klubrádiónak azt mondta: annak tudatában kellett elindulniuk, hogy ez egy autoriter rezsim, a külföldre kivándorolt magyarok „negatív diszkrimináció áldozatai”, mert nem ugyanolyan az esélyük hozzáférni a szavazóurnákhoz, mint az itteni vagy akár a határon túli magyaroknak. A volt pártelnök optimista, de előre nem akart értékelni.

2022. április 03. A lényeg-részlet / Interjú, Fekete-Győr András - 2022.04.03.
03:24
00:00

Fekete-Győr András, a Momentum listavezetője a Klubrádiónak vasárnap este, a választási eredmények megjelenése előtt elmondta: optimista attitűddel érkezett, „jó nap volt a mai”, és 2019 óta dolgoznak azon, hogy az összefogás megvalósuljon. Az önkormányzati választás nagy siker volt, utána lebonyolították az előválasztást több mint 800 ezer ember részvételével, és most itt vannak, változást szeretnének, a volt pártelnök arra készül, hogy nyernek. „Ha nem nyerünk, akkor ahhoz fogunk alkalmazkodni” - tette hozzá..

Elmondta, lehetősége volt a német parlamentben fél évet eltölteni, és ott hárompárti koalíció vezette az országot a világ egyik legsikeresebb nemzeteként, abból példát merített ő is. És amikor meghallották a magyar választók kívánságát az összefogásról, akkor annak megfelelően cselekedtek.

Ha győzelem lesz, és kormányt alakítanak, akkor elkezdik végrehajtani a kormányzati stratégiát; az első lépések között lesz az európai uniós helyreállítási alap pénzeinek lehívása – azokat zöld átállásra és az orosz energiafüggőség csökkentésére akarják fordítani –, valamint csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

Annak tudatában kellett elindulniuk, hogy ez egy autoriter rezsim, (négyévente) 5 percet kapnak a közmédiában, a külföldre kivándorolt magyarok „negatív diszkrimináció áldozatai”, nem ugyanolyan az esélyük hozzáférni a szavazóurnákhoz, mint az itteni vagy akár a határon túli magyaroknak. Ha lesznek közvetlen választási csalások, buszoztatás, szavazatvásárlás, azokat dokumentálják, és két héten belül fellebbeznek a választás eredményével szemben.