„Zajlik
A lényeg

Gumibottal fékezték meg a rasszista magyarországi szurkolókat Londonban

13/10/2021 07:36

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Tegnap este a londoni Wembley stadionban a döntetlennel (1-1) végződött angol-magyar válogatott mérkőzés kezdetén a mintegy hatszáz magyar szurkoló zömmel fekete pólót viselő, néhány tucat fős csoportja - a Reuters hírügynökség megfogalmazása szerint a futballhuliganizmus legrosszabb napjait idéző jeleneteket kiváltva - összeverekedett a gumibotozó rendőrökkel, akiket azért vezényeltek a helyszínre, hogy őrizetbe vegyenek egy ultrát, aki rasszista jelleggel sértegette az egyik rendezőt.

Előzőleg a magyarok - a Guardian című újság honlapján közzétett egyik fotó tanúsága szerint - olyan transzparenst emeltek magasba, amelyen egy áthúzott térdeplő játékos látható. A lap arra is kitér, hogy a FIFA valószínűleg vizsgálatot indít az újabb incidens ügyében, és további büntetés kiszabása várható Magyarországgal szemben.

Labdarúgó vb-selejtezők - Anglia-Magyarország
 
Labdarúgó vb-selejtezők - Anglia-Magyarország
 
London, 2021. október 12. Kecskés Ákos a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzés előtt a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

Emlékeztet arra, hogy szeptember elején a budapesti meccsen a brit válogatott két játékosát „lemajmozták”, és azért 158 ezer font bírságot róttak ki a magyarokra, valamint előírták, hogy az Albánia elleni budapesti selejtező mérkőzést közönség nélkül tartsák meg.

A Guardian megszólaltatta Tyrone Mings angol válogatott labdarúgót, aki elmondta, hogy az antirasszista gesztusként gyakorolt letérdepeléstől nem tántorítja el őket a tiltakozás.