„Zajlik
A lényeg

Halálos vonatbaleset Mindszentnél

5/04/2022 08:05

| Szerző: Klubrádió

Vonat elé hajtott egy kistehergépkocsi Mindszentnél. A kisteherautó hét utasa közül öten meghaltak, a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.  

Frissítés!
Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a vonatbalesettel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy heten utaztak a kisteherautóban, és öt holttestet emeltek ki belőle a tűzoltók. A vonat utasai közül senki nem halt meg.
A Mávinform közleménye szerint a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.
Később a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia  is megerősítette, hogy öt munkásként dolgozó férfi vesztette életét a balesetben, és több mint tíz a sérültek száma.
A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a 4521-es utat. Kilenc órakor félpályán megindult a forgalom.

A baleset 2022. április 5-én valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kistehergépkocsi a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak olvasható a rendőrség honlapján.