„Zajlik
A lényeg

Három napi élelmük és lőszerük van az oroszoknak

22/03/2022 08:33

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán haderő szerint az orosz erőknek legfeljebb három napig tart ki az élelmiszer- és lőszer ellátmánya.

Három napi élelmük és lőszerük van az oroszoknak: Az ukrán haderő most közzétett riportja szerint az orosz erőknek legfeljebb három napig tart ki az élelmiszer- és lőszer ellátmánya – írta a The Guardian.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közvetlenül Vlagyimir Putyin orosz elnökkel akar tárgyalni a háború befejezéséről: Zelenszkij hangsúlyozta, hogy bármilyen formában hajlandó orosz kollégájával beszélni, azaz a személyes találkozót sem zárta ki. Szerinte ugyanis egyeztetés nélkül lehetetlen a háborúnak véget vetni. Az orosz ultimátumot, mely szerint adják meg magukat, és adják át többek között Harkovot és Kijevet viszont elutasította. "Nem engedünk az orosz követeléseknek. Ahhoz előbb el kell, hogy pusztítsanak minket” – jelentette ki.
Az ukrán hadsereg állítja, visszafoglalták a Kijev melletti Makarivot. A hírt közlő BBC nem tudta ellenőrizni az ukrán állítást.
Putyin biológiai és kémia fegyvereket vethet be az amerikaiak szerint: Joe Biden amerikai elnök attól tart, hogy kémiai és biológiai fegyvert is bevethet az ukránok ellen.
Betiltották az Euronews-t Oroszországban: Az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews tévécsatorna anyagaihoz való hozzáférést Oroszországban “az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló hamisítások miatt” – közölte az ügynökség sajtószolgálata hétfőn a TASZSZ hírügynökséggel. A döntés egyaránt vonatkozik a euronews.com weboldal és annak orosz változata, a ru.euronews.com elérhetőségére is.
Az amerikaiak szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy Oroszország háborús bűnöket követ el – foglalja össze az elmúlt nap háborús eseményeit a 24.hu.

Ukrajnai háborúKijev, 2022. március 21. A tüzérségi támadásban súlyosan megrongálódott lakásának ablakát méri egy nő Kijevben 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Vadim Ghirda