„Köszönjük,
A lényeg

Hvg.hu: A Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben

4/07/2024 16:48

| Szerző: Galavits Patrik/Klubrádió

A hvg.hu több forrásból is megerősített értesülése szerint szerda este az Árpád hídi balesetben B. Ervin, a Schadl-ügy egyik tanúja is meghalt.

A hvg.hu cikke szerint a férfi abban a szürke Suzukiban ült, amelyet az ellopott taxi sofőrje nagy sebességgel tarolt le a hídon. A rendőrség tájékoztatása szerint a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban 32 éves női utasa ült. A nő a lap információi szerint B. Ervin élettársa volt, és ő is életét veszítette a tragédiában.

Mint írják, B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott. Ő volt az, akitől az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátor kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek ügyleteiről. Az 1. számú tanút áprilisban hallgatta meg az ügyben a bíróság, ő korábban, az ügy nyomozati szakaszában még azt mondta, „akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”. Az 1. számú tanú amúgy szintén végrehajtó-helyettes, és ő nevezte meg informátoraként B. Ervint az április tárgyaláson.

B. Ervint a bíróság június végén hallgatta meg. Az Index a meghallgatásáról azt írta, elmondása szerint nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai akadtak. B. Ervin maga is próbálkozott a végrehajtói karrierrel, az utóbbi két évben négy pozícióra is jelentkezett, de eredménytelenül. Schadl B. Ervin állítása szerint egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért, hiszen rendben vannak a pontjai és a papírjai is, egyszer ez meghozza a gyümölcsét.

A bíróság előtt azt állította, csak pletykákat mondott el az 1. számú tanúnak.

Amint arról mi is beszámolunk, egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád hídon Pestről Budára szerda éjjel. Hárman meghaltak, többen megsérültek a balesetben. A balesetet egy lopott taxival okozó férfit aznap reggel drogosan bevitték a III. kerületi rendőrségre, de később kiengedték.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)