„Zajlik
A lényeg

Ismét zavartalan a nemzetközi postaforgalom

4/08/2021 12:48

| Szerző: Klubrádió

Három ország, Irán, Jemen és Szomália kivételével mindenhová köldhetünk levelet a világban. A koronavírus-járvány miatt bevezetett postaforgalmi korlátozásokat követően mára normalizálódott a helyzet.

A koronavírus-járvány miatt 2020 decemberében a Föld körülbelül 200 országából 100-ba lehetett levelet küldeni.

Akkor világszerte lelassult a postai küldeményforgalom a koronavírus-járvány miatt. Több országban korlátozásokat vezettek be a légi és közúti közlekedésben, ami miatt a postai küldemények eljuttatása is akadályozottá vált – írja a Telex.

Ezek mellett egyéb, háborús helyzetek, politikai ellentétek is befolyásolhatják a levél- és csomagküldés siekrét.

A Magyar Posta a portálnak jelezte, a nemzetközi lehetőségekről rendszeresen hírt adnak, évek óta működik ez az online szolgáltatás, és ezért a posta mindenkinek azt javasolja, hogy aki külföldre ad fel levelet vagy csomagot (főleg nyilván, ha kérdéses helyre), a feladás előtt tájékozódjon.

"Postai oldalról is azt tapasztaltuk, hogy a járványkezelés országonként eltérő, mind a konkrét időszakot, mind pedig az intézkedéseket illetően. Most 2021 nyarán is előfordulhatnak olyan korlátozások, melyek miatt a postai küldemények eljuttatása valamilyen oknál fogva akadályozott" – mondta a Magyar Posta.