„Zajlik
A lényeg

Jászboldogháza fideszes polgármestere lemondott tisztségéről, visszatér a mezőgazdaságba

17/12/2021 10:19

| Szerző: Klubrádió

A Fideszes Szűcs Lajos, az 1700 lakosú Jászboldogháza polgármestere lemondott posztjáról, hogy újra a szántás-vetésnek élhessen. 

A volt polgármester leköszönő Facebook-posztjában azt írja, hogy "Ez úton tájékoztatok Mindenkit, hogy 2021. 12. 15-én Jászboldogháza polgármestere tisztségemről lemondtam. Pár hónappal ezelőtt még nem gondoltam, hogy így lesz vége, nem így terveztem. Valamikor a mezőgazdaság volt az életem, szántottam, vetettem, a természet közelsége volt a mindenem. Aztán 2002-ben rábeszéltek, induljak el az őszi önkormányzati választásokon. ... Az élethez jó és rossz dolgok is tartoznak, akkor is, ha ezt nehezen fogadjuk el. Egy hirtelen haláleset következtében Barátaim felkérésére úgy döntöttem, visszatérek a mezőgazdaságba, amitől sosem tudtam teljesen elszakadni, valóban „földhöz kötött”-nek érzem magam. Nehéz döntés volt, melynek eljött az ideje. Nem búcsúzom el senkitől, mert nem megyek sehová, itthon maradok Jászboldogházán".

A település vezetését ideiglenesen Joó-Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) alpolgármester veszi át. A jelenleg hatályos veszélyhelyzeti kormányrendelet alapján időközi választás egyelőre nem tartható.