„Zajlik
A lényeg

Jordán Adél és Székely Kriszta először és utoljára beszéltek a kapcsolatukról

17/08/2021 10:32

| Szerző: Klubrádió

„Úgy döntöttünk, hogy egyetlen interjúban beszélünk a kapcsolatunkról, és aztán ennyi. Ez az az interjú” – mondta Jordán Adél az ELLE magazinnak. A színésznő párjával, Székely Kriszta rendezővel közösen adott interjút az után, hogy Jordán az életéről szóló színdarabban szűkszavúan coming outolt.

„Szenvedélyesen és mindent elsöprően szerettünk egymásba”, mondja Jordán Adél és Székely Kriszta, és bár ezt a környezetük előtt sosem titkolták, a Katona József Színház színésznője és rendezője mesél először a nyilvánosságnak kapcsolatuk kezdeteiről, a vágyak és vonzalmak izgalmas működéséről – és még sok minden másról – írja a magazin.

Miután elmesélték, hogyan kerültek közel egymáshoz, Jordán beszélt a saját szexualitásáról, és arról is, hogyan zajlott, amikor megtette a családjának a Nagy Bejelentést. Az interjúban kamaszkori szerelmek, önmaguk elfogadása és az útkeresés is szóba került. Székelynek például a húszas éveinek közepéig vegyesen voltak férfiak és nők az életében.

„A szexualitás egy fluid, szabad tér, ahol hagytam magam arra mozdulni, amerre az ösztöneim vittek. Ez egy egyenes, aminek két végén a heteroszexualitás és a melegség áll, de a kettő között nagyon sokféle állapot megtalálható, és egy életen belül is változhat” – mondta a rendező, aki szerint a szexualitás birodalma sokkal színesebb, mint amit a mai társadalom megenged magának.

Jordán a szexuális beállítódásával kapcsolatban így felelt: „Annyi név és címke létezik ma már, nem szívesen választanék közülük. Én úgy vagyok vele, hogy nem az emberek neme határozza meg az érzelmi vonzódásaimat. Kamaszkorban jó kapaszkodót jelenthet egy ilyen megtalált szó, de nekem nem hiányzik, hogy definiáljam magam. Ma már azt gondolom, hogy szinte az elfogadás gesztusában is van valami kirekesztő, hiszen ebben is van ítélet. Valaminek ellenére elfogadlak. Szép lenne, ha csak úgy tudnánk élni egymás mellett emberek.”

Az interjú fontos témája a család, valamint a Fidesz melegellenessé eltérített gyermekvédelmi törvénye is – írja a Telex.

(Címlapi kép: Facebook/ELLE)