„Zajlik
A lényeg

Kásler visszarendelte a rezidenseket az intenzív osztályokra

12/10/2021 11:07

| Szerző: Klubrádió

Kásler Miklós EMMI-miniszter október hatodikai utasítása szerint a rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kellett térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról - írja a 444.hu. 

Ez az intézkedés ebben a járványügyi helyzetben teljesen helyénvalónak tűnik, az viszont furcsa, hogy a kormány további óvintézkedésekről nem rendelkezik, sőt például az október 14-ig tartó vadászati világkiállítás pedig felmentést kapott a járványügyi szabályok alól, védettségi igazolvány és maszk nélkül lehet elmenni – a szervezők szerint több mint egymillió ember által meglátogatott – rendezvényre.

Vadászati világkiállítás - Szerbia nemzeti napjaBudapest, 2021. október 10. Kovács Zoltán, az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa beszédet mond Szerbia nemzeti napján a Hungexpón 2021. október 10-én. MTI/Illyés Tibor
 

Jelenleg csak az egészségügyi intézményekben kötelező maszkot hordani, bár a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Tudományos Akadémia már augusztus végén javasolta a maszkhasználat és a védettségi igazolványok széleskörű használatát.