„Zajlik
A lényeg

Márki-Zay három év udvarlás után hívta el Felíciát randizni

12/03/2022 10:22

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének felesége, Vincze Felícia főleg a háttérből támogatja férje törekvéseit, neveli hét gyermeküket, hamarosan asztalos lesz, és a terepen is segíti a kampányt. 

"Osztálytársak voltunk a gimnáziumban. Első év után levágattam a hosszú hajamat, szemüvegem lett, külsőleg megváltozva tértem vissza szeptemberben az iskolába. Rögtön belém szeretett. Előttem ült a padban, sokat beszélgettünk, vicces volt, én pedig nagyokat nevettem, ami tetszett neki. Második osztálytól kezdve udvarolt nekem, de akkor még más terveim voltak, szerzetes szerettem volna lenni. Együtt jártunk hittanra, ott is sokat beszélgettünk. Gyakran követett hazáig, amit persze csak később árult el nekem. Szokása volt az is, hogy három szál fehér rózsát hagyott az ablakpárkányomon. Végül a ballagás után vette a bátorságot és hívott el sétálni" – mesélte el a Blikknek adott interjújában Magyarország lehetséges First Ladyje, Márki-Zayné Vincze Felícia.

Vincze Felícia és Márki-Zay Péter Fotó: Facebook
 

Kapcsolatuk kezdetéről is mesélt a portálnak: "Nagyon intelligens, udvarias, jól nevelt volt mindig. Tényleg jóképű, de hát ezt mindenki látja! Fontos volt nekem, hogy ő is katolikus, és egyetértettünk sok mindenben, például ő is nagy családot szeretett volna. Virágot is gyakran hozott nekem. Egyszer biciklivel jött, hozott öt szál piros tulipánt, amit sikerült ledarálnia a kerékkel. Visszament a nagymamájához és a 10 perccel ezelőtt neki nőnapra átadott három szál tulipánt kérte vissza, mert pénze nem volt másikat venni, így azt hozta el nekem".

A miniszterelnök-jelöltségre ugyan már számított, de korábban könyörgött a férjének, hogy ne induljon Hódmezővásárhely polgármesteri székéért az időközi választáson, az első mondata az volt, hogy "– Péter, könyörgöm ne! Ki fogják csinálni a praxisomat és a gyerekeket nem fogják felvenni az egyetemre. – Hálistennek utóbbi nem történt meg, pedig Gellért fiam bűnügyi nyomozói szakra jelentkezett a Közszolgálati Egyetemre, de soha nem érte őt hátrány"

Miután Márki-Zay Péter 2017 decemberében mégis beszállt a politikába, Vincze Felícia szülésznői praxisát egy év alatt tönkretették, ezért fizikus végzettséggel, szülésznői mesterdiplomával beiratkozott egy kétéves felnőttképzésére, májusban végez asztalosként. 

"Mindig is nagyra becsültem a szakmunkásokat, akik precízen végzik a munkájukat. Sokszor gondoltam arra, ha férfi lennék, ácsként, asztalosként vagy kőművesként dolgoznék. Nagyszerű készíteni valamit, aminek a másik örül. És szeretek is ott lenni a műhelyben, tetszik, hogy a finom, gyengéd női környezetből átkerültem egy teljesen más, keményebb, férfias környezetbe. Péter mindenben támogatott, rám bízta ezt a döntést, nem próbált lebeszélni róla."

 Fotó: Facebook
 

Sosem bánta meg, hogy a fizikusi pályát a gyerekek, a szülészi hivatását pedig a férje karrierje miatt kellett abbahagyni.

"Sose éreztem lemondásnak, hogy nem lettem kutató, noha vártak PhD-zni. Amikor megszületett Ferike, azt éreztem, nem tudok annyiszor szülni, hogy azt gondoljam, elég volt. A hét gyerek azért van, mert nem lett több, úgy tűnik, ennyit szántak nekünk. A praxisom speciális helyzet volt, arról nem önként mondtam le, hanem tönkretették. Péter viszont mindig mindenben támogatott. Kanadából az Egyesült Államokba is csak azért költöztünk át, hogy el tudjam végezni a kinti képzésemhez szükséges gyakorlatot."