„Zajlik
A lényeg

Matolcsy imádja a Wikipediát, de ő is szeretné szerkeszteni

24/03/2022 09:38

| Szerző: Klubrádió

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MNB honlapján egy publicisztikában fogalmazta meg, hogy a Wikipediával kapcsolatban vannak észrevételei. A jegybankelnök szerint a Wikipedia "a közjavak közé tartozik. Valószínűleg az egyik „utolsó legjobb hely” az interneten".

Kamatdöntés - Matolcsy György sajtótájékoztatója
 
Matolcsy György
 
Budapest, 2013. július 23. Matolcsy György jegybankelnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntéseiről tartott sajtótájékoztatón az MNB budapesti székházában 2013. július 23-án.
 Fotó: Kovács Attila/MTI
 

Ír arról, hogy a Wikipediát gyakran trollok még gyakrabban elfogult szereplők lepik el, és nehéz kigyomlálni onnan még az "ordító hibákat is", és ezek a hibák "igazán kínosak és félrevezetőek lehetnek". Beszél a családról, hogy miként lehet a Wikipediát szerkeszteni. A 444 szerint Matolcsy György "egy érdekes javaslattal állt elő".

Azt szeretné, ha az élő és elhunytak családtagjai kapjanak lehetőséget, hogy "kijavítsuk a Wikipedia szándékosan elferdített karakterábrázolását. Ez pedig foglalja magában az egyértelműen hibás adatok eltávolítását is."

Egyébként a Wikipediát bárki szerkesztheti, amit aztán a szerkesztők vagy jóváhagynak, vagy kitörölnek.