„Zajlik
A lényeg

Megállapodott a CÖF-fel, nem nyit ki december 24-én a Lidl

10/11/2023 12:56

| Szerző: Klubrádió

A Lidl mind a 200 magyarországi üzlete zárva tart majd december 24-én – jelentette be pénteken az áruházlánc.

A kezdeményezés mögött a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu áll, ezek partnerségre is léptek a Lidllel ebben az ügyben.

„A felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében. A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek” – írták a közleményükben.

A CÖF-CÖKA közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizo
 
Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b) és Csizmadia László kuratóriumi elnök. Fotó: MTI/Soós Lajos
 

Kiemelték, hogy az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország „teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé állt”, és úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja.