„Zajlik
A lényeg

Megöltek egy újabb orosz tábornokot Ukrajnában

6/06/2022 10:02

| Szerző: Klubrádió

Életét vesztette Roman Kutuzov, az orosz hadsereg vezérőrnagya a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében – közölte az ukrán Szabadság Rádió orosz Telegram-csatornákon megjelent értesülésre hivatkozva.

A vasárnap esti híradások szerint a tábornok Mikolajivka faluban esett el. A Szabadság Rádió szerint korábban ukrán híradások is beszámoltak a tábornok haláláról.

A Meduza című, Rigában szerkesztett (emigráns) orosz ellenzéki hírportál és a Reuters is azt írta, hogy Kutuzov haláláról az orosz állami média egyik tudósítója, Alekszandr Szladkov adott hírt a Telegram alkalmazáson.

Oroszország államtitokká minősítette a katonai halálesetek számát, március 25-e óta nem frissítették hivatalos ukrajnai veszteségadatait, akkor azt közölték, hogy 1351 orosz katona halt meg az invázió február 24-i kezdete óta. Nyugati becslések szerint ennél sokkal súlyosabb lehet az oroszok helyzete: akár 15 ezer katonát is veszíthettek és 40 ezer sebesültjük is lehet az általuk kicsit több mint száz napja indított háborúban.

(via hvg.hu, kiemelt képünk illusztráció, forrás: MTI/AP/Andrij Andrijenko)