„Zajlik
A lényeg

Megújul az MSZP?

24/04/2022 19:18

Ősszel tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Szocialista Párt. Biztosan változások lesznek a párton belül, de hogy milyenek, az még körvonalazódik.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke vasárnap délután bejelentette, hogy nem pályázik újra a társelnöki tisztségért, a továbbiakban a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjeként segíti majd a közös munkát.

A jelenlegi társelnök azt is elmondta, hogy megkezdték a választások eredményeit elemző munkát, és a Hírklikkben pedig megjelent a kibővített választmányi ülésén elhangzott beszéde, melyben az elmúlt évek munkáját értékelte és kiemelte, hogy reméli, "eljön azonban az a pillanat, amikor mindenki rá fog jönni újra, hogy egyedül nem tud megmérkőzni a Fidesszel."

Ujhelyi István, az Magyar Szocialista Párt Európai Parlament-képviselője szintén felszólat a választmányi ülésen és ő is megosztotta gondolatait a Facebookon. Szerinte az ellenzéknek meg kell újulnia, és ezt az MSZP-nek önmagán kellene kezdeni először.

"Azt javasoltam, hogy a Magyar Szocialista Párt a jövőben alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar: esélyt. Legyen az új közösségünk neve „Esély”, amely kis, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat. Olyan aktív közösségként látom a pártom jövőjét, amely konkrét ügyek és kézzel fogható vállalások mentén képviseli a választóit" - írta a szocialista politikus.