„Zajlik
A lényeg

Ne lepődjön meg, karácsony előtt akár a hivatalvezető is hozhatja a postai csomagot

16/12/2021 14:35

| Szerző: Klubrádió

A karácsonyi szezon évek óta gondot okoz a Magyar Postának. Ilyenkor alvállalkozókat is bevetnek a csomagszállításokhoz, de előfordul, hogy adminisztratív dolgozók vagy vezető pozícióban ülő postások is beszállnak a kézbesítésbe.

A munkaerőhiány és a karácsonyi csomagdömping miatt a Magyar Postánál is gondot okoz az év vége, nincs elég kézbesítő, külső vagy rendhagyó belső segítséget is igénybe kell venniük, hogy időben kiszállításra kerüljenek az ajándékok – írja a Világgazdaság.

Az év utolsó negyede adja az éves forgalom harmadát. A saját állományon túl ilyenkor kölcsönzött munkaerőt és alvállalkozókat is alkalmaznak.

Fotó: Pixabay
 

"A szabadságok korábbi kiadása után most mindenki, aki hadra fogható, feldolgoz vagy kézbesít. A saját állományon túl ilyenkor kölcsönzött munkaerőt és alvállalkozókat is alkalmazunk"– mondta a lapnak Varga János, a Magyar Posta logisztikai igazgatója. 

"A tavalyi, drasztikusan megemelkedő mennyiséget most is hozzuk, azzal a különbséggel, hogy most nincsenek – a futárok munkáját egyébként megkönnyítő – korlátozó intézkedések" – tette hozzá Varga. 

Ezen kívül decemberben évek óta belső segítséget is kap a postai logisztika: adminisztratív munkakörben dolgozók és vezetők állnak be a legerősebb napokon segíteni a kézbesítésben.