„Zajlik
A lényeg

Négy magyar egység a kajak-kenu középdöntőben

6/08/2021 08:05

| Szerző: Klubrádió

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott japán ellenfelétől. Kajak-kenuban a pénteken rajthoz állt öt magyar egység közül négy kiharcolta a középdöntős folytatás lehetőségét. Atlétikában kitettek magukért a magyarok az 50 km-es gyaloglásban, ahol Helebrandt Máté a 17. helyen, Venyercsán Bence a 20. helyen végzett.

Egy győzelem után kikapott a szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail a tokiói olimpián. A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev a nyolc közé jutásért 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Destribatsot. A 28 éves Muszukajev a nyolc között a japánok világbajnokával, Otoguróval találkozott, akit a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb bronzmérkőzésén legyőzött, most azonban a japán nyert 4-1-re.

Kajak-kenuban a pénteken rajthoz állt öt magyar egység közül négy kiharcolta a középdöntős folytatás lehetőségét. Az ötkarikás lebonyolítás szerint az előfutamból nem lehet egyből a döntőbe kvalifikálni. A ma kezdődött számokban holnap rendezik majd a középfutamokat és a döntőket.

Női kenu kettes 500 méteren Balla Virág és Takács Kincső a második helyen beérkezve egyből bekerült a középdöntőbe.

Remekül mutatkozott be a férfi kenu egyeseknél, 1000 méteren Adolf Balázs, aki többek között a háromszoros olimpiai bajnok német Brendelt is megelőzve a csehek menője, Fuksa mögött szintén másodikként ért célba. A szám másik magyarja, Fejes Dániel viszont kiesett.

Ami a kajaknégyeseket illeti, a kétszeres címvédő női egység – ezúttal Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállításban magabiztos előnnyel elsőként ért a célba, megelőzve a nagy rivális új-zélandiakat.

Tokió 2020 - Kajak-kenu – A női kajaknégyes bejutott a köz
 
Tokió, 2021. augusztus 6. Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra (középen b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének előfutamában
 Fotó: Kovács Tamás/MTI
 

A férfiaknál Nádas Bence, Béke Kornél, Csizmadia Kolos és a tegnap aranyérmet nyert Tótka Sándor az előfutamból nem jutottak tovább, de a reményfutamból már igen. A szombati lesz az utolsó döntős nap a tokiói kajak-kenu versenyen, a magyar csapat eddig két arany-, két ezüst-, valamint egy bronzérmet gyűjtött.

Atlétikában kitettek magukért a magyarok az 50 km-es gyaloglásban, ahol Helebrandt Máté a 17. helyen, Venyercsán Bence a 20. helyen végzett.