„Zajlik
A lényeg

Négyévest felejtettek az óvodabuszban, az életéért küzdenek

8/06/2022 22:15

| Szerző: Klubrádió

A gyerek reggel fél 8-tól délután 3-ig volt a buszban.

Egy négyéves tiszaderzsi kislányt felejtettek az óvodabuszban kedd reggel, a Blikk információi szerint a gyerek életveszélyes állapotban került egy debreceni kórházba.  A mentők egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják, írja a Blikk.

A lapnak az Országos Mentőszolgálat azt mondta, a mentők helyszíni ellátás után a négyéves kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A gyerek reggel fél 8-tól délután 3-ig volt a buszban, amely minden nap felveszi az óvodához közeli településekről a gyerekeket, hogy az óvodába szállítsa őket. 

"A bezárt ajtó és elsötétített ablakok mögött esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van. Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött – mesélte a lapnak egy ismerős.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt hivatalból indított eljárást. A nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként hallgattak ki. A Blikk szerint a busz két hete a kislányt véletlenül Kunhegyesre vitte, akkor a nagymama ment érte kocsival.