„Zajlik
A lényeg

Nem ment el a 133 legbátrabb képviselő a háborúról vitázni

11/03/2022 07:27

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék kezdeményezésére a parlament rendkívüli ülésen tárgyalt volna az orosz-ukrán-háborúról, de a Kövér László által csütörtökön este nyolcra összehívott ülésen a kormánypárti képviselők nem jelentek meg, csak Jakab István és Vinnai Győző volt látható, írja a 444, igaz, előbbi levezető elnökként, utóbbi jegyzőként volt jelen. A napirend elfogadásakor megjelent Ritter Imre nemzetiségi képviselő, de nem szavazott.

Az Országgyűlés rendkívüli ülése
 
Az Országgyűlés rendkívüli ülése
 
Budapest, 2022. március 10. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. március 10-én. A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése, amelyet a "rendes" ülésnapot követően tartottak, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt. MTI/Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor
 

 

36 ellenzéki képviselővel nem tudott a parlament határozatképes ülést tartani, így nem is szavaztak az ellenzék által benyújtott határozati javaslatról, amiben elítélték volna az Ukrajna elleni orosz katonai agressziót. Napközben, még amikor jelen voltak a kormánypárti képviselők is, a Fidesz kezdeményezésére elfogadott az Országgyűlés egy politikai nyilatkozatot, de azt a fideszesek fogalmazták, és bár az is elítéli Oroszország katonai beavatkozását, és kiáll Ukrajna szuverenitása, illetve területi épségének sérthetetlensége mellett, de nincs benne, hogy azonnal függesszék fel Paks 2-t, és azonnal utasítsák ki Magyarországról az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bankot, írja a lap.