„Zajlik
A lényeg

Németh Zsolt szerint az Orbán-kormány is azt mondja, Ruszkik haza!

21/03/2022 15:26

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz frakcióvezető-helyettese posztját azzal indokolta, hogy a kormány teljesen elítéli az orosz agresziót, így az nemcsak az ő véleménye, hanem a kormány, és egyben az országgyűlés álláspontjának is megfelel.

A párbeszédes Szabó Tímea megkérdezte a parlamentben Németh Zsolttól, csak a magánvéleménye volt-e, hogy Ruszkik haza!, vagy Orbán Viktor a Fidesz-szavazók reakcióit igyekszik tesztelni rajta keresztül.

Korábban a Klubrádió is beszámolt róla, hogy hiba jelentkezett a mátrixban, vagyis a Fidesz frakcióvezető-helyettesének, Németh Zsoltnak elfelejtettek szólni, hogy kormányoldalról nem szabad nyíltan Oroszországot kritizálni. Csütörtök este kiposztolta a Facebookra, hogy "Ruszkik haza!". A kormányzat őrizkedik attól, hogy a közvélemény előtt nyíltan elítélje az orosz inváziót.

"A béke nem képzelhető el másképpen, csak akkor, ha Oroszország véget vet a katonai agressziónak, és ha Ukrajna visszanyeri a teljes területi integritását és szuverenitását. Ez az álláspont összhangban van a magyar országgyűlésben általam mint a külügyi bizottság elnöke által beterjesztett állásponttal. Tehát az álláspontom nemhogy a Fidesz-kormány álláspontja, hanem a magyar országgyűlés egységes álláspontja" – mondta Németh Zsolt.

Németh Zsolt egyébként örült, hogy még Szabó Tímea is pozitívan értékelte a posztját, és úgy látja, itt van az egyetértés lehetősége. Azt is mondta, hogy nagyon sokszor beszél Orbán Viktorral, aki teljes mértékben egyetért azzal az állásponttal, ami az országgyűlés határozatában is szerepel.