„Zajlik
A lényeg

Novák Katalin: Jelenléti oktatásra készül a kormány a következő tanévben

24/08/2021 14:49

| Szerző: Klubrádió

„Jelenléti oktatásra készül a kormány a szeptember elsején induló tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi” - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden. Oltásról is beszélt Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után.

Eközben Rusvai Miklós víruskutató arról beszélt az M1-en, hogy már elkezdődött a negyedik hullám, amely novemberben tetőzhet. Lesz hirtelen emelkedés az esetszámokban, de az nem fut olyan magasra, mint a harmadik vagy a második hullám idején. Rusvai kijelentette: „A negyedik hullám nem hagy maga után annyi halottat, nem lesz annyi lélegeztetőgépes, nem lesz annyi súlyos beteg, erre már biztosíték a körülbelül 65 százalékos átoltottság” – foglalta össze a 444.

Novák Katalin felhívta a szülők figyelmét, hogy szerdáig kell jelezniük gyermekeik oltásigényét, hogy látható legyen, mennyi oltóanyagra van szükség. Megerősítette, hogy jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményben tanuló 12 év felettieknek. Az oltást Pfizer-vakcinával végzik, és a kampányba az iskolaorvosok, iskolai védőnők bevonását is indokoltnak látják.

(Kiemelt kép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)