„Zajlik
A lényeg

Novák Katalin: Rémhírterjesztésre most abszolút nincs szükség

25/03/2022 09:00

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor helyett Novák Katalin fideszes képviselő, megválasztott államfő ült be a Kossuth rádió stúdiójába és adott "interjút". Beszélt arról, hogy az elmúlt négy napban a magyar-ukrán határon járt. "Nincs is talán olyan ember, aki ne gondolna arra, mi történik most Ukrajnában" - mondta.

Ukrajnai háború - Novák Katalin sajtótájékoztatója Beregd
 
Ukrajnai háború - Novák Katalin sajtótájékoztatója Beregd
 
Beregdaróc, 2022. március 24. Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök nyilatkozik a sajtónak a magyar-ukrán határ menti településeken tett négynapos látogatásának tapasztalatairól Beregdarócon 2022. március 24-én. MTI/Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila
 

 

Szerinte az ország vezetőinek az a dolguk, hogy ott legyenek, ahol helyzet van. Tolmácsolta a segélyszervezeteknek "a magyar emberek szeretetét". "Magyarország szíve most ott dobog ebben a térségben".

Arról is beszélt, hogy óriási mennyiségű menekült érkezik, és nem dobálnak el szemetet sem.

Azt mondta, a segítségpontok éjjel-nappal nyitva vannak, sok helyi önkéntes a munkája után áll helyt, és szeretetet, jó szót, hálát kap vissza a menekültektől.

Azt is mondta, "nekünk két hadseregünk van", az egyik a fegyveres erők, a másik pedig a menekülteket segítő számos ember, egészségügyi dolgozó, gyerekeket foglalkoztató munkás és mások.

Megkérdezték az ellenzékről, "rémhírterjesztésre most abszolút nincs szükség", a segítségre szoruló emberek mellé most oda kell állni, mondta.

Szerinte a koronavírus-járvány és a háború eltakarja azokat a veszélyeket, amelyek "azért ott vannak", hangsúlyozta, április 3-án országos népszavazás is lesz "a gyermekek védelmében", a gyermekek szexuális nevelése szerinte továbbra is a szülők feladata kell, hogy maradjon.

"Édesanyaként azt tudom mondani, hogy a gyermekek szellemi-lelki-érzelmi biztonságát garantálni tudjuk. Személyesen ezt fontos és elvitathatatlan jognak tartom. A hétköznapokban is úgy tapasztalom, hogy a gyermekeket nehéz megvédeni a veszélytől".

Szeretnék minden magyar nőnek és magyar férfinak méltó köztársasági elnöke lenni" - mondta.

"Minden köztársasági elnöki ciklus más, még ugyanazé az emberé is, sok tapasztalatot gyűjt egy ember öt év alatt is. Május 10-én kezdődő ciklusomnak is lesz valamilyen arcéle" - mondta Novák Katalin , akit az Infostart idézett.