„Zajlik
A lényeg

Orbán az ellenzéki frakcióvezetőkkel konzultált, de nem beszélhetnek róla

21/03/2022 13:56

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor miniszterelnök a nyilvánosság kizárásával konzultált az ellenzéki pártok frakcióvezetőivel a március 24-25-i EU-csúcs előtt – írja a 444. Hogy pontosan mi hangzott el, az várhatóan nem derül ki, erről ugyanis az ellenzéki frakcióvezetők sem beszélhetnek. Szabó Tímea szerint erre vonatkozó fenyegetést is kaptak Kövér László házelnöktől.

Az Európai Tanács találkozójához kapcsolódóan tartották Orbán Viktor és az ellenzéki frakcióvezetők találkozóját, amelyen azonban nemcsak az EU-csúcsról – ahol Joe Biden amerikai elnök is részt vesz –, hanem más, belpolitikai témákról is szó esett. Hogy pontosan mi hangzott el, az várhatóan nem derül ki, erről ugyanis az ellenzéki frakcióvezetők sem beszélhetnek. 

Sőt, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke elmondta azt is, kaptak fenyegetést Kövér László házelnöktől, hogy ha mégis beszélnek az ülésen elhangzottakról, annak következményei lesznek.

Az ellenzéki sajtótájékoztatón azt viszont elmondták, hogy ha már volt alkalmuk Orbánnal találkozni, több fontos ügyről kérdezték, az ukrajnai háború mellett szóba hozták a paksi beruházást, a pedagógusbéreket, az élelmiszerárakat és az inflációt is.

(forrás: 444)