„Zajlik
A lényeg

Orbán Viktor a fiataloknak: "hazánk az egyik legjobb hely Európában”

25/04/2022 13:42

| Szerző: Klubrádió

Április 25-27. között a Hungexpon rendezik meg a XV. Szakma Sztár Fesztivált, ahol 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyez. A kormányfő a fiataloknak és a tanároknak is üzent.

A miniszterelnök a fesztivál megnyitóján hétfőn Budapesten úgy fogalmazott, hogy "a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt”. Orbán két jó tanácsot is adott a szakmát tanuló fiataloknak: "amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát! (...) Akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem".

Megnyílt a XV. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten
Budapest, 2022. április 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján a budapesti Hungexpón 2022. április 25-én. A Szakma Sztár Fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét, amelyen 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyez. Emellett szakmai és szórakoztató programok várják az érdeklődőket április 25-27. között. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Az MTI beszámolója szerint Orbán a pályaválasztó fiatalokat arra biztatta, válasszanak maguknak szakmát, mert "Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában”.

"Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. (...) Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem" – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a pedagógusoknak azt mondta: "a sok fontos és hangzatos eredmény nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül. A magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben”.