„Zajlik
A lényeg

Szijjártó egyetért Kövérrel, aki szerint Zelenszkijnek pszichés problémái vannak

6/06/2022 18:03

| Szerző: Klubrádió

Szijjártó Péter szerint "az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni". A köszönet hangján egyszer sem szóltak. Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter, arra utalva, hogy a fideszes házelnök szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek "személyes, pszichés problémája van".

A diplomáciai adok-kapok azzal kezdődött, hogy Kövér László fideszes házelnök szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek "személyes, pszichés problémája van". Erre reagálva Oleh Nikolenko ukrán külügyi szóvivő úgy fogalmazott, hogy Kövér kijelentésére csak az elmeállapotát dokumentáló igazolás birtokában tudnak reagálni. 

Hétfőn délelőtt Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója pedig még keményebben visszaszólt Kövérnek, és azt üzente: „Magyarország ország Európában, amely nem érti a háború tétjeit, kérkedik kannibál álláspontjával, és szégyenteljes módon olaj-mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit.”

Erre reagált most Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki megértését és szolidaritását fejezte ki – Kövér Lászlónak:„Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni. A köszönet hangján egyszer sem szóltak. Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak.”

(forrás: 444.hu, kiemelt kép: Facebook)