„Zajlik
A lényeg

Szijjártó jelentette be Kóka közpénztámogatással épült magánkórházának fejlesztését

29/10/2021 16:16

| Szerző: Klubrádió

287 milliós, vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól Kóka János Doktor24 nevű cége. A volt SZDSZ-elnök és a Gyurcsány-kormány egykori gazdasági minisztere a vállalat elnökeként fogadta Szijjártó Pétert az új magánklinika bemutatásán, amelyről a fideszes tárcavezető videót tett közzé közösségi oldalán.

Kóka János 2004–2008 között gazdasági és közlekedési miniszter, 2007–2008-ban az SZDSZ elnöke, 2010-ig frakcióvezetője volt.

Ehhez képest érdekes a videó, amely pénteken került ki Szijjártó Péter Facebook-oldalára. Ahogy a 444 kiszúrta, a Doktor24 nevű magánegészségügyi szolgáltató 3 milliárd forintos újbudai beruházásához 287 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam. Kóka a Doktor24 Medicina Zrt. elnökeként fogadta a külügyminisztert és Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselőt az egészségügyi szolgáltató újbudai komplexumában. A videó alapján kitűnően szót értett egymással a jelenlegi és volt miniszter, egykori liberális politikus. Azt már a hvg.hu jegyzi meg, hogy az MTI lényegesen több fotót közölt Szijjártó és Kóka egészségügyi tárgyú találkozásáról, mint az előválasztásról.

Kóka korábban épített kapcsolatokat Szijjártóval. A régi Origo szerint ugyanis neki köszönhette diplomata-útlevelét még 2014-ben. Arról pedig a régi Index számolt be, hogy az SZDSZ volt elnöke az Orbán Viktort kísérő üzleti delegáció tagjaként utazott Szaúd-Arábiába.