„Zajlik
A lényeg

Több mint kétezerszer írta alá a Stop Gyurcsányt egy program

26/11/2021 15:36

| Szerző: Klubrádió

Tomanovics Gergely politikai aktivista csütörtök este élő közvetítésekben mutatta be a YouTube-on, hogy a NERbot nevű algoritmus kamuadatokkal, tömegesen tölti ki a Fidesz Gyurcsány Ferencet és – újabban – Márki-Zay Pétert megállítani kívánó petícióját. Még az email-cím valódiságát se kellett ellenőrizni.

Az aktivista YouTube-csatornáján visszanézhető videók tanúskodnak arról, ahogy az általa írt algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petícióját.

A közvetítések végére már 2300 fölött járt már a kapuprofillal kitöltött petíciók száma.

A streamer-aktivista azt írta videóközvetítéséhez, hogy a Fidesz petíciós oldala „még a nemzeti konzultációénál is trágyább: nem csak a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan – a NERbot célja, hogy erre rávilágítson”.

Tomanovics Gergely nyáron már végrehajtott egy ilyen akciót, akkor 12 órán át élőben közvetítette a YouTube-on, ahogyan a NERbot 2.0 (általa fejlesztett robotprogram) a nemzeti konzultáció oldalán lévő kérdőívet töltögeti ki mintegy háromezerszer. Azt az esetet feljelentés követte.