„Zajlik
A lényeg

Törölte a Facebook a Mi Hazánk oldalát

29/03/2022 15:36

| Szerző: Klubrádió

A Facebook szerint a párt megsértette a közösségi elveket, bár konkrétan nem nevezte meg mely bejegyzéseket kifogásolták, a párt szerint beavatkoztak a választásba, ezért feljelentést tesz.

"A választás hetében törölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát a Facebook" – mondta Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a párt elnökhelyettese a saját Facebook oldalára feltöltött videóban.

Szerinte a Facebook ezzel a lépésével beavatkozik az országgyűlési választás eredményébe. A politikus szerint nem kaptak értesítést az oldal letiltásáról, egyszerűen csak annyit vettek észre, hogy nem elérhető. Az elmúlt hónapban félmillió embert értek el az oldalon keresztül – állította Dúró.

Dúró Dóra azt is elmondta, hogy a Facebook szerint megsértették a közösségi elveket, de semmilyen konkrét tartalmat, posztot nem neveztek meg. A Mi Hazánk a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, illetve feljelentést tesz a rendőrségen a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Toroczkai László, a párt elnöke egyébként perben áll a Facebookal, az ő oldalát az európai parlamenti választás kampányában törölték. Dúró szerint első fokon ítéletet a jövő héten hirdethetnek az ügyben.