„Zajlik
A lényeg

Úgy fest, hogy elveszik a szigetszentmiklósi pedofil edző kitüntetését

4/03/2024 10:06

| Szerző: Klubrádió

Mert neki is van olyan.

Kezdeményezem, hogy Nagy János polgármester haladéktalanul terjessze elő a képviselő-testület elé a napokban elfogott, szigetszentmiklósi, gyermekprostitúció elősegítésével vádolt személy Testnevelési és Sport díjának visszavonását. Méltatlanság miatt – írja a Facebookon Szabolcs Fazekas-Verba Szabolcs, az MSZP városi elnöke.

Fazekas szerint lehetett valaki akármilyen jó kézilabda-edző, városszerte ismert személy, szerinte ez az eset nem tűr halasztást és érthetetlen Nagy János csendje az ügyben. Ezért felszólítja arra, hogy rendkívüli testületi ülésen, azonnali hatállyal vonja vissza a város  2000-ben adott kitüntetését.

"Kétlem, hogy a polgármester ne lenne tisztában S. Tibor korábbi díjazásával kapcsolatosan." – jegyezte meg a helyi elnök.

A 63 éves S. Tibor márkás italokkal, cigarettával hálózta be áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett. Az ajándékokért perverz vágyai kielégítését kérte, amelyekért esetenként 5-10 ezer forintot is kínált.  A korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, azóta letartóztatott férfi ellen többrendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntettének, valamint kóros szenvedélykeltés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás A pedofíliával gyanúsított S. Tibor az ezredfordulón a Kézilabda Sportkör elnökeként nyerte el a Városi Testnevelési és Sport Díjat – idézi fel a Népszava.

Nagy János polgármester videót tett közzé a Facebook-oldalán, és közölte: megbizonyosodott, hogy a meggyanúsított férfi valóban azonos S. Tiborral, ezért kezdeményezi a kitüntetés visszavonását.