„Zajlik
A lényeg

Újabb béketárgyalások kezdődnek Isztambulban

29/03/2022 07:38

| Szerző: Klubrádió

– Ukrán delegáció érkezett a törökországi Isztambulba, hogy béketárgyalásokat folytasson orosz kollégáival. Az ukrán külügyminiszter szerint a keddi tárgyalások legnagyobb eredménye egy tűzszünet kihirdetése lehetne.

– A Kreml szóvivője szerint Oroszország csak a létét veszélyeztető fenyegetés ellen használna atomfegyvert.

– Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóüzenetében sürgette a világhatalmakat, hogy szigorítsák az oroszokkal szembeni szankciókat, beleértve az olajembargót.

– Nem tudni, ki a felelős Abramovics megmérgezésért.

– Közel 5000 embert, köztük 210 gyermeket öltek meg Mariupolban.

– Ukrajnában kedd hajnal előtt ismét megszólaltak a légiriadó szirénák, közben ukrán tisztviselők szerint egyes városok kijáratait elzárták az orosz támadások.

– A G7 elutasította Putyin követelését: nem fizetnek rubelben az orosz gázért.

Ukrajnai háború
Csernyihiv, 2022. március 28. A pusztítás nyomai egy csernyihivi lakásban egy orosz légicsapást követően 2022. március 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Natalija Dubrovszka
 
 

– Joe Biden amerikai elnök közölte, nem korrigálja vitatott kijelentését, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök "nem maradhat hatalmon”. Biden szerint erkölcsi felháborodását fejezte ki, nem politikai nyilatkozatot tett – írja a 24.hu.